Publikationen

Wissenschaftliche und weitere Publikationen des Spitals Limmattal oder von Mitarbeitenden des Spitals.

• Publikationen 2019

Postoperative Schmerzversorgung. Schmerzscore, Zufriedenheit, pharmakologische und nicht-pharmakologische Behandlung

Perret J, Soom G, Bolliger M, Stricker C, Schaffert-Witvliet B, Uta Grosse Ch., Koppitz A

Pflegewissenschaft 9/10-2019 | 21. Jahrgang | hpsmedia, Hungen

Modified Early Warning Score (MEWS) Mit Frühwarnsystem rechtzeitig Vitalbedrohungen erkennen

Soom G, Schaffert-Witvliet B, Dübendorfer Ch.

Krankenpflege Soins infirmiers Cure Infermieristiche 2019 Juni (6)

Mid-term results of minimally invasive deltoid-split versus standard open deltopectoral approach for PHILOS™ (proximal humeral internal locking system) osteosynthesis in proximal humeral fractures.

Borer J, Schwarz J, Potthast S, Jakob M, Lenzlinger P, Zingg U, Babians A.

Cytokine Response in the Pleural Fluid and Blood in Minimally Invasive and Open Esophagectomy.

Delko T, Watson DI, Beck-Schimmer B, Immanuel A, Hussey DJ, Zingg U.

• Publikationen 2018

Computed tomography as primary postoperative follow-up after laparoscopic Roux-en-Y gastric bypass.

Delko T, Mattiello D, Koestler T, Zingg U, Potthast S.

The surgical safety checklist and patient outcomes after surgery: a prospective observational cohort study, systematic review and meta-analysis.

Abbott TEF, Ahmad T, Phull MK, Fowler AJ, Hewson R, Biccard BM, Chew MS, Gillies M, Pearse RM; International Surgical Outcomes Study (ISOS) group.

Giant Symptomatic Rectal Mucocele following Subtotal Colectomy.

Schneider R, Kraljević M, von Flüe M, Füglistaler I.

High OX40 expression in recurrent ovarian carcinoma is indicative for response to repeated chemotherapy.

Ramser M, Eichelberger S, Däster S, Weixler B, Kraljević M, Mechera R, Tampakis A, Delko T, Güth U, Stadlmann S, Terracciano L, Droeser RA, Singer G.

The impact of preoperative investigations on the management of bariatric patients; results of a cohort of more than 1200 cases.

Schneider R, Lazaridis I, Kraljević M, Beglinger C, Wölnerhanssen B, Peterli R.

Over-the-Scope Clips Are More Effective Than Standard Endoscopic Therapy for Patients With Recurrent Bleeding of Peptic Ulcers.

Schmidt A, Gölder S, Goetz M, Meining A, Lau J, von Delius S, Escher M, Hoffmann A, Wiest R, Messmann H, Kratt T, Walter B, Bettinger D, Caca K.

Rendezvous endoscopic recanalization for complete esophageal obstruction.

Fusco S, Kratt T, Gani C, Stueker D, Zips D, Malek NP, Goetz M.

Prediction of fluid responsiveness in mechanically ventilated cardiac surgical patients: the performance of seven different functional hemodynamic parameters.

Ganter MT, Geisen M, Hartnack S, Dzemali O, Hofer CK

Accuracy, Precision, and Trending of 4 Pulse Wave Analysis Techniques in the Postoperative Period.

Geisen M, Ganter MT, Hartnack S, Dzemali O, Hofer CK, Zollinger A

Portable Infrared Pupillometer in Patients With Subarachnoid Hemorrhage: Prognostic Value and Circadian Rhythm of the Neurological Pupil Index (NPi).

Natzeder S, Mack DJ, Maissen G, Strässle C, Keller E, Muroi C.

Lymph node ratio is inferior to pN-stage in predicting outcome in colon cancer patients with high numbers of analyzed lymph nodes.

Jakob MO, Guller U, Ochsner A, Oertli D, Zuber M, Viehl CT.

Ventral Striatal Dysfunction and Symptom Expression in Individuals With Schizotypal Personality Traits and Early Psychosis.

Kirschner M, Hager OM, Muff L, Bischof M, Hartmann-Riemer MN, Kluge A, Habermeyer B, Seifritz E, Tobler PN, Kaiser S.

Pneumaturie bei invasiv wachsendem Kolonkarzinom.

Süsstrunk J, Ochsner A, Müller A, Blarer J.

Screening von Patienten auf Erwachsenennotfallstationen bezüglich Kindswohlgefährdung (SPEK).

Staubli G, Sager R, Schreen Ch, Eis D, Schmid S, Jud A.

Changes in Vocal Fold Morphology During Singing Over Two Octaves.

Unteregger F, Wagner P, Honegger F, Potthast S, Zwicky S, Storck C.

The Cricothyroid Joint: A Practical Guide for Distinguishing Between Different Joint Types.

Koch J, Unteregger F, Honegger F, Potthast S, Storck C.

Unteregger F, Thommen J, Honegger F, Potthast S, Zwicky S, Storck C.

CT-Urography: Comparison of different methods for increasing the intra-abdominal pressure.

Hage L, Boll D, Brantner P, Bongartz G, Potthast S.

Clinical impact of 68Ga-PSMA-11 PET on patient management and outcome, including all patients referred for an increase in PSA level during the first year after its clinical introduction.

Müller J, Ferraro DA, Muehlematter UJ, Garcia Schüler HI, Kedzia S, Eberli D, Guckenberger M, Kroeze SGC, Sulser T, Schmid DM, Omlin A, Müller A, Zilli T, John H, Kranzbuehler H, Kaufmann PA, von Schulthess GK, Burger IA.

From carcinoma through lymphoma to myeloma: a gastric mass diagnostic rollercoaster ride.

Schmid MB, Kopfstein L.

Medienstelle Spital Limmattal